Orto-K 2017-05-13T10:44:14+00:00

LES LENTS DE CONTACTE QUE CORREGEIXEN LA TEVA VISIÓ MENTRE DORMS

Les lents de contacte d’ortoqueratologia actuen per la nit perquè puguis veure-hi perfectament durant el dia

L’Ortoqueratologia és un tractament reversible i segur que permet compensar la teva graduació mentre dorms.

Gràcies a les lents de contacte d’ortoqueratologia pots tenir una visió nítida durant tot el dia sense fer servir ulleres ni lents de contacte durant el dia i sense necessitat de cirurgia refractiva.

Es tracta bàsicament la miopia, encara que també pot ser efectiu en hipermetropia i astigmatisme.

QUÈ ÉS ORTO-K?

QUÈ ÉS ORTO-K?

L’Ortoqueratologia és un tractament reversible i segur que permet compensar la teva graduació mentre dorms.

Gràcies a les lents de contacte d’ortoqueratologia pots tenir una visió nítida durant tot el dia sense fer servir ulleres ni lents de contacte durant el dia i sense necessitat de cirurgia refractiva.

Es tracta bàsicament la miopia, encara que també pot ser efectiu en hipermetropia i astigmatisme.

Centres Especialitzats

Consulta tots els centres on fer Orto-K amb Seefree

Buscar centres

COM FUNCIONA?

Les lents de contacte d’ortoqueratologia s’utilitzen durant les hores de son. Durant la nit, es produeixen els canvis cornials necessaris que permeten veure-hi bé durant el dia

PER A QUI ESTÀ INDICAT?

Les lents de contacte per a ortoqueratologia estan indicades per a la reducció temporal de la miopia proporcionant una millor capacitat visual sense cap tipus de compensació òptica.

El pacient ideal és aquell que presenta miopia inferior o igual a -4,50 diòptries associada o no a un astigmatisme de fins a 1.50 diòptries.

En el cas de presentar un altre tipus de graduació, un professional de la visió haurà d’avaluar la viabilitat del tractament.

QUINS AVANTATGES OFEREIX?

PREGUNTES FREQÜENTS

Després del tractament i aconseguir el màxim resultat, cal seguir utilitzant les lents contínuament. Hi ha pacients que necessiten utilitzar-les cada nit, mentre que altres cada dos o tres nits. Si no es manté el seu ús, la còrnia tornarà a la forma original i, per tant, recuperarà les diòptries que tenia abans d’iniciar el tractament.
Quan s’aconsegueix el nivell desitjat de visió, no és necessari utilitzar ulleres ni lents de contacte normals. Pot ser que es requereixi l’ús d’ulleres per a llegir (prèsbites) o per algun altre ús esporàdic (com la conducció nocturna). Durant el període de tractament inicial, si la visió sense correcció no es manté durant un dia, el pacient rebrà lents de contacte toves d’un sol ús per a mantenir una visió correcta.

La majoria de persones hauran d’utilitzar les lents cada nit per a gaudir d’una bona visió sense correcció durant tot el dia. Els pacients amb baix grau de miopia poden notar que obtenen bons resultats sense utilitzar-les cada nit, però això s’haurà de determinar en cadascun dels casos.

El pacient ideal és aquell que presenta miopia inferior o igual a -4,50 diòptries associada o no a un astigmatisme de fins a 1.50 diòptries.

El seu professional de la visió serà l’encarregat d’adaptar aquest tipus de lent de contacte i veure la viabilitat de realitzar el tractament, en el cas que presenti un altre tipus de graduació.

Els ulls de l’usuari tornaran a la miopia que presentaven abans del tractament al cap d’uns dies, en funció de la graduació que es tenia. Per a proporcionar una bona visió durant aquest període de transició, s’adapten lents permeables o bé lents hidrofíliques, mentre la còrnia recupera la seva forma i graduació original.

El grau de correcció de l’astigmatisme que pot aconseguir-se depèn de la quantitat i del tipus. Es considera que els límits normals són 1.50 diòptries.El seu professional de la visió serà l’encarregat d’adaptar aquest tipus de lent de

Generalment, es constata una millora ràpida de la visió durant els primers dies. Després s’arriba a una estabilització en el transcurs de les següents setmanes.

A diferència de la cirurgia làser, que no pot revertir-se, generalment les còrnies poden ser remodelades per a que s’adaptin al canvi de graduació, canviant el disseny de les lents.

L’ortoqueratologia s’utilitza per a controlar la miopia o retardar el seu creixement. Això significa que es tracta d’un tractament altament recomanable en casos de baixes i mitjanes miopies progressives.

El tractament inclou totes les visites necessàries durant el primer any, lents de prova i un parell de lents de contacte definitives. No obstant, es recomana tenir-ne un parell més de recanvi per si es trenca o es perd alguna lent, i així no patir una regressió en el tractament per culpa d’interrompre’l. Al cap de l’any, només cal que s’aboni el cost d’un nou parell de lents de contacte i els honoraris professionals corresponents al control anual.

Efectes secundaris i contraindicacions

Les lents de contacte per a ortoqueratologia no acostumen a produir problemes, però existeix la possibilitat de que en algun moment apreixi algun dels seqüents símptomes:

  • Augment de la sensació d’un cos estrany
  • Irritació ocular
  • Sensació inusual a la llum
  • Sensació de punxades, coïssor i dolor
  • Empitjorament de la visió de forma sobtada
  • Acumulació de secreció a l’ull
  • Llagrimeig continuat
  • Visió borrosa
  • Sequedat ocular

Si es present algun dels símptomes mencionats anteriorment, caldrà suspendre el tractament i consultar immediatament amb el seu òptic-optometrista o el seu oftalmòleg.

Tampoc es podrà fer servir les lents de contacte d’ortoqueratologia en el cas de:

  • Presentar inflamació, infecció, al·lèrgies o ferides oculars, canvis en la sensibilitat cornial, ferides o malalties a la còrnia i/o les parpelles.

El seu òptic-optometrista o el seu oftalmòleg serà l’encarregat d’adaptar aquest tipus de lent.

Aquest tractament està contraindicat en còrnies patològiques.

Mostrar
Ocultar